Saturday, February 2, 2013

.:: Segmen Saya Follow U, U Follow me ::.


Assalamualaikum...

Moga hanya yang baik-baik dari Allah.

---------------------------------

Saat manusia memandang kepada luaran.
Hanya Allah sebagai penilai.

---------------------------------

Segmen Saya Follow U,
U Follow me.


---------------------------------

Sebab bersegmen.

1. Kata-kata tuan asal segmen di shoutbox.


Terutama ayat 'kalau ader kesudian'.
(^__^)y Oh no...

Oleh sebab ayat ni juga,
 sejarah baru RuMaH TuA tercipta sekali lagi.
Mengikuti segmen megmen ni buat PERTAMA kali.
(^_^)y

2. Baru perasan.

Selalu blogwalking ke blog mselim3.
Klik link segmen follow mengfollow ni.
Senyum jela sebab yakin da follow.

Then, da masuk blog orang tu.
Saja-saja klik butang follow.
Nak pastikan da follow.
Apanye...

La... Belum follow rupanya.
Macam tak adil je kalau selalu jalan-jalan blog seseorang tu tapi tak follow.
Ehem!
Sedang kita memang duk follow.
Kan. Kan.
Ek.#!^$

---------------------------------

Sudi-sudikan la.

Meminjam ayat tuan asal segmen.
Kalau ada kesudian,
jom sahabat....
Klik banner kat atas nu...



(^___^)y  :- "Allah & Rasul di hati"

Ditulis di,

31 comments:

MystoryPic said...

Insyaallah... kalau memang blog yang baik ramai yang suka... "dicampak ke laut akan menjadi pulau" tak mengapa perlahan-lahan

PeRdU cINta said...

masyaAllah..mungkin dek kerana masih terlalu hijau kadangkala menjadi batasan untuk kita menjalin ukhwah..kelemahan diri ini masih lagi terlalu menebal justeru itu masih lagi mempelajari selok belok dunia blog ini..insyaAllah usaha pasti berjaya..ameen..

Chic Na said...

selamat bersegmen. ;)

KY said...

Assalamualaikum...

KY juga pernah alami hal macam tu, blh dikatakan hari2 masuk blog tapi terlupa nak follow heeee

KY juga selama berblog belum setai mana2 segmen..entahlah belum sampai masa kut..

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Moga Iqa sentiasa dalam rahmat kasih sayang dan redha Allah SWT...aamiin

Belum pernah lagi ikut bersegmen, tak berkesempatan dan sekarang pun nak update blog tak sempat.

Moga Allah kasih dirimu..:)

Fauziah Mohamad said...

adik iqa dah tag kak g,tQ.. kalau ada kesempatan nanti kak g buat:)

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...

Terima kasih pada rumah tua kerana sudi join segmen saya ... ini secara tidak langsung promote blog yg ada ciri dakwah...bagi saya blog yang ada ciri islamik dan ada ciri2 dakwah perlu juga kita ketengahkan..bukan blog2 yg gosip dan lucah..

Sekarang tiba masanyer blog2 yg ader ciri islamik, kita sebar2 atau wawarkan supaya dapat kita berkongsi ilmu dan tegur menegur jika ada khilaf.

Sepanjang berblog nie, spjg pemerhatian saya blog2 lucah gosip dan politik sering mendapat tempat di hati carian google...

mselim3

pls: Saling mementingkan ukhuwah , tanpa ada sengketa.

fuad ansari said...

dedikasi iqa dalam sesuatu perkara terkadang2 membuatkan sy berfikir bahawa iqa juga seorang guru yg berdedikasi..

sy berfikir, mesti bahan bantuan mengajar juga akan tersedia dengan baik..

moga Allah kasih.. (",)

Arita Atira said...

Salam Perkenalan..Dari Segmen yang Sama..Saya Dah Follow awak.. awak Follow saya Balik Yer. . .

http://tirasigigiarnab.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-follow-uu-follow-me-by.html

$yuhada $yada said...

salam :) saya dtg dari segmen yg sama...done follow blog ini dan follow blog saya balik kalau sudi ? :)

http://syuhadasyada.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-follow-uu-follow-me-by.html

Cik Rongoks Ika said...

dari segmen sama :)

http://ikapukpuk.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-follow-uu-follow-me-by.html

AyueJean AJ said...

Salam kenal...
Follow sini dari segmen sama.. =D

http://ayuejean.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-follow-uu-follow-me-by.html

Cik Fie said...

dari segmen yang sama . dah follow awak . harap follow blog saya kalau sudi :)

http://www.cikfie.com/2013/02/segmen-saya-follow-uu-follow-me-by.html

Nurul Najihah said...

najihah datang dr segmen y same + follow sinie :)

http://nurulnajihahadam.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-follow-uu-follow-me-by.html

RuMaH TuA said...

MystoryPic:-

Insyaallah.
Amin. AMin. Amin ya Allah.

"perlahan-lahan"
^___^,

Moga Allah kasih.

RuMaH TuA said...

Perdu Cinta:-

Banyak difikiran.
Dunia maya lebih banyak sangka buruk dari yg bersangka yg baik.
Kan?

Mudah2an ini medan pertama membawa kepada persahabatan yg nyata. Lebih sweet.

(^____^)y

Moga Allah kasih.

RuMaH TuA said...

Chic Na:-

Hee~~~
1st tym.
Yg mudah bolela iqa ni...
:)

Moga Allah kasih.

RuMaH TuA said...

KY:-

Waalaikumussalam...

Betul tu betul.
Tak sedar.
Ada tu siap linkkan tp tak follow.
*kira follow juga.
^^,

Iqa pun yg mudah retila nk bersegmen-megmen ni. Hik3

Moga Allah kasih.

RuMaH TuA said...

Abd Razak:-

Waalaikumussalam...

Amin. Amin. Amin ya Allah.

Erm... En. Razak tak bersegmen megmen pun tak apa. Yg penting update blog.
Yela... Perasan juga selalu setiap jumaat. ^^,

Sebenarnya segmen ni sessuai untuk mereka blogger2 yg update setiap hari. :)

Moga Allah kasih dirimu...

RuMaH TuA said...

Fauziah Mohamad:-

Hee~~~
Tq kembali...
Orite ok.
^___^

Moga Allah kasih dirimu.

RuMaH TuA said...

Mohd Selim Zainal:-

Waalaikumussaam...

Terima kasih kembali atas jemputan.
Yg baik-baik semua datangnya dari Allah.

Moga Alah kasih.

RuMaH TuA said...

Fuad Ansari:-

Atau...
Boleh jadi iqa juga seorang guru yg complicated? hee~~~

Bbm yg baik, p&p :(....

Mohon doanya.

Moga Allah kasih. ^^,

RuMaH TuA said...

Arita Atira:-

Syuhada Syada:-

Cik Rongoks Ika:-

Ayujean Aj:-

Cik Fie:-

Nurul Najihah:-

Jzkk.
Insyaallah.
(^___^)

Moga Allah kasih semuanya.

N.Azwin Shukri said...

Salam,

Saya da follow rumah tua...
Do follow me back ya. thanks.

http://insideoutsideofmine.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-follow-uu-follow-me-by.html

Khalid Kyle said...

Salam, saya dtg dari segmen yg sama. Done Follow, BW ,& Komen entry awak ni :) Follow me back & komen di entry segmen yg sama ye. thnxx XD

http://aderakukeysah.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-follow-u-u-follow-me-by.html

Nadia Johari said...

datang dari segmen yang sama..done follow you..follow me back..=)

http://miszrockers.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-follow-uu-follow-me-by.html

Kucing Manja said...

assalamualaikum...

singgah dari segmen sama :)

http://www.khairilmazri.com/2013/02/segmen-saya-follow-uu-follow-me-by.html

cinta03 said...

salam kenalan dari cinta03
datang dari segmen yang sama...

http://bebelancinta03.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-follow-u-u-follow-me-by.html?showComment=1360896374181#c287070319666240705

Nao Mei said...

http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-follow-uu-follow-me-by.html

angkat kaki join sini :)

roslita thalib said...

dari segmen yang sama. singgah n follow :)
http://karipapkensar.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-follow-uu-follow-me-by.html

eikorina-NaWaL sYaFiQ said...

Salam ukhwah…Done follow u…Jemputlah join my 1st segmen…
http://eikorina.blogspot.com/2013/03/segmen-eikorina-first-bloglist.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...