Thursday, March 21, 2013

.:: AyUh! kE SeKoLaH ::.


Assalamualaikum...

Moga sihat selalu.
Segala yang baik untuk kamu-kamu dari Allah.

---------------------------------

Dunia Pendidikan.

"Pelajar hari ini tidak seperti pelajar dahulu,
dan
Guru hari ini juga tidak seperti guru dahulu"

(^___^)y

----------------------------------

5 Tahun 6 Bulan.

Alhamdulillah, dalam saki baki nak menyelesaikan tempoh belajar 5 tahun setengah ni, Allah pinjamkan sedikit kekuatan untuk terus berusaha sehingga ke tahun akhir yang akan datang.
Insyaallah.
Mohon doa semua.

------------------------------------

Praktikum.

1 langkah menuju ke alam sekolah yang sebenar.
Tempoh praktik segala teori mori yang dipelajari.
Waktu menimba pengalaman dari rakan guru di sekolah.
Doa Allah permudahkan.
Insyaallah.

-------------------------------------

Sekolah.

Syukur.
Allah hantar praktikum di sekolah kawasan kampung.
Pemandangan cantik.
Suasana tenang.
Orang kampung ramah.
Mudah-mudahan.

---------------------------------------

Teman praktikum.

Bersama sahabat,
Ustazah Humairah.
Mari menyambut peluang.
Menyahut cabaran.
^__^

---------------------------------------

Doakan Kami!
Bergambar kenangan dalam kelas.
Kelas yang digunakan tika pensyarah datang menyelia.
Luas!
Ni senang nak beraktiviti tau.
Iqa & Ustazah Humairah.
^___^

Bangunan sekolah.
Hanya ada 2 blok otama.
Kecil & tenang.
Jalan pun tak banyak.
Hik3.
Tingkat 1 Pejabat (Ada kak Naimatun yang sangat ramah)
Tingkat 2 Bilik guru (Banyak kasut spare cikgu kot).
Tingkat 3 kelas.

Sebelum pulang, di hadapan sekolah.
Nampak tak....
berlatar belakangkan gua.
Gua Bama.
Tepi tu padang sekolah.
 (^___^) :- "Kali pertama masuk pejabat, akak-akak dalam tu nampak terkejut. Agaknya ingat dua ninja tersesat gelanggang. Hik3'


Ditulis di,

22 comments:

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum,,dulu akak ada impian nak jadi guru..namun tidak kesampaian..Allah tahu apa yang terbaik untuk hambaNYA..redha..moga adik menjadi guru muslimah yang sejati..kerana Allah..moga syurga hentian terakhir kita..amin..

Abd Razak said...

Wa'alaikumusalam...

Alhamdulillah sihat seadanya, moga dirimu juga dikurniakan Allah kesihatan yang baik...aamiin

Barangsiapa yang mengetahui, mengamalkan dan mengajarkan sesuatu, itulah orang yang namanya diserukan di kerajaan langit.

Moga Allah kasih dirimu

Egg Head said...

Moga Allah rahmati dirimu....

x reti nak komen panjang...
ilmu saya tak banyak...
(^_~)y

Aimaniman Ezaiza said...

Dofollow blog ni..
Tahniah kerana masuk ke 'dunia' kami yg dah otai2 nie.. smoga menjadi bakal guru yg disegani..

Asraf Isa said...

semoga menjadi pendidik yg hebat.

fuad ansari said...

(",)....

selamat... selamat....

sudah lama tidak menjejakkan kaki ke sekolah... hmm...

guru.. jasamu sentiasa dikenang.. (",)

Anonymous said...

Betul tu. Sapa pun akan terkejut bila tup..tup... ada ninja masuk sekolah yang sebelum ni jarang sekali nampak :P .

Tetapi akak respect kamu berdua. Masukilah dunia pendidikan yang penuh kejutan dan cabaran ni dengan penuh istiqamah dan iltizam yang tinggi.


Selamat berjuang. Pastinya ALLAH sentiasa bersamamu.

~cik atin~ said...

iqa. selamat mengabeskan saki baki praktikum... :)

Info terbaru said...

blog anda bagus sangat...
saya blogger dari Indonesia..

mungkin anda juga mau visit blog saya ...
saya harap anda sudi..

infoahmadi.com said...

nice post. visit back

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualikum...rumah tua,

Moga perjalanan menjadi pendidik dipermudahkan...hehehe...mselim3 baca "2 ninja" alah xper kalau kita sudah berada dilandasan yang betul memang selalu mendapat kritikan... biasalah kan...xper. Sabar itu separuh daripada iman...

mselim3

pls: mselim3 selalu kalau lepas beri salam akan tegur guna nickname blog harap x terasa k...rumah tua. (rumah tua yang penuh cahaya ilmu ..k)

RuMaH TuA said...

Perdu Cinta:-

Waalaikumussalam...
Ya... Kita merancang, Allah menentukan...

Amin~~~~

Sabar menjadi kunci guru mengajar, murid belajar. Masing-masing seorang manusia. MakhlukNya.

Moga Allah kasih dirimu.

RuMaH TuA said...

Abd Razak:-

Amin~~~~

Mohon doanya.
Cabaran dalam dunia pendidikan berbeza-beza.
Yang pasti, ada 1 keindahan yg susah nak dikongsikan.
Mungkin kepuasan...

Moga Allah kasih.

RuMaH TuA said...

Egg Head:-

Amin~~~
Amin~~~
Amin~~~

Awak, janganla selalu buat sy mcm ni...
(langsung tak berniat nk menyakitkan sesiapa dengan kata2 ni)

Moga Allah kasih.

RuMaH TuA said...

Aimaniman Ezaiza:-

Ek!
Kurang faham sebenarnya...

Tq datang sini. Datang lagi.
(^__^)y

Moga Allah kasih.

RuMaH TuA said...

Asraf Isa:-

Amin. Amin. Amin ya Allah~~~~

Moga Allah kasih dirimu.
(^__^)

RuMaH TuA said...

Fuad Ansari:-

Jemput2la ke sekolah...
Hee~~~

Moga Allah kasih dirimu.

(^_^)

RuMaH TuA said...

Anon 5 April:-

Hee~~~
Lucu pun ada waktu tu...
Bekerja dengan manusia kak...
Budaya pun lain-lain.

Jzkk. Amin~~~~

Mohon doanya.
Moga Allah kasih.

RuMaH TuA said...

~cik atin~:-

Cik atin. Jzkk. Hee~~~~
(^_____^)

RuMaH TuA said...

infi terbaru:-

Terima kasih datang ke blog RuMaH TuA.
Datang lagi~~~~

Insyaallah.

RuMaH TuA said...

infiahmadi.com:-

Insyaallah.

RuMaH TuA said...

Mohd Selim Zainal:-

Waalaikumussalam...

Amin~~~
Ermmm...
xtually, xkisah pun dengan gelaran2 tu.
Bunyi macam kuat pula. Hee~~~

Ish!Sikit pun tak terasa. Memang nama blog pun. (blog rumah tua ni pun hidup segan mati tak mahu da)

Tunggu masa nak publish n3 supaya tak segan nak hidup.
Huu~~

Moga Allah kasih dirimu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...