Wednesday, August 3, 2011

.:: SiaPa RuMaH TuA ?? ::.

Assalamualaikum.
Salam Ramadhan.

Sedikit perkongsian mengenai siapa RuMaH TuA. Nsyaallah, moga - moga sedikit sebanyak 'terjawab' mana - mana persoalan yang belum terjawab. (^-^) Walaupun telah dinyatakan dalam profile. isk3

Bakal guru. Membuat asasi dalam bidang Pengajian Islam/Bahasa Inggeris/Bahasa Arab. Alhamdulillah, kemudian kini sedang menyambung ijazah dalam bidang Pengajian Islam/Al-Quran/Bahasa Arab. Meniti usia 20 tahun.(Alhamdulillah). Mula blogging pada tahun 2009 tetapi menjadi aktif pada Disember 2010. Tujuan utama untuk berkongsi apa yang termampu. Berkeyakinan bahawa membaca & menghafaz jambatan ilmu.(Insyaallah). Merah merupakan salah satu sumber kekuatan untuk sesuatu perkara bagi saya. (",) Doa agar saya sentiasa usaha atas agama.

Any ques?


p/s:- Selamat Berpuasa....


Ditulis di,

59 comments:

MUHAMMAD SUKRI SUPI said...

assalamualaikum wr. wbt..

Selamat berpuasa buat Baitil `Atiqa..(",)

Fathin Fazila Razali said...

alahmdulillah.. perkenalkan diri secara ringkas.... tidak perlu org mgetahui terlalu byk ttg diri kita.. krn kdg2 kita sendiri msh bkm mngenali diri kita sepenuhnya

Muhammad Iqbal said...

SMEi :)

SMEi : Saya Membaca Entri Ini !

Nazihah@Jiha said...

Assalamualaikum..

Any ques?--> yes! dah kawen belum? hehe =)

selamat berpuasa ukht!!

Anonymous said...

Tahniah... Sy suka membaca blog rumah tua.. teruskan.. sama-sama perbaiki diri dan serulah orang lain..

JAWAB said...

terJAWAB juga. errrrr...
20 tahun rumah muda le

~kueh~ said...

salam ramadhan ya iqa^^,
ehem3..
shbt sy nie dah disunting..hehehe:)

InsyaAllah..sme2 lah kita berusaha atas agama..

^agama tidak pernah memerlukan kita, tapi kita yang memerlukan agama^

moga rmdahan kali ni bermakna^^, aaamiinn:)

(ade soalan, nanti nk tanye face2fce br best..heee)

SyaheeDah said...

ramadhan kareem..

andai 'tua' itu menjadi pressure utk menjadi manusia yg baek..
lbh baek jadi tua..??!


(^_^)

nak balikkk..T_T

Saleem Wahab said...

kamu srikandi agung yang terbilang!
menggongcang dunia dengan tapak tangak!
dengan tinta, dakwah kamu sebarkan..
moga thabat dalam memperluaskan islam...
kagum dengan anda~

MOBYDICK said...

Selamat berpuasa...

Anonymous said...

melalui penulisan enti, ana dapat mengagak enti bagaimana orangnya. tegas dalam penyampaian.penggunaan saya melambangkan enti inginkan persahabatan yang luas sama ada dari golongan agama atau tidak. post2 enti yang tidak menyentuh sensitiviti masyarakat melambangkan enti berlapang dada dalam banyak hal serta luas pengalaman.gambar enti yang terkadang diselitkan juga menggambarkan enti ingin supaya orang diluar tahu enti yang berpurdah juga mampu untuk hidup bersosial.maafkan ana jika ada yang tersalah.

-M.A.R-

Lun said...

alangkah indahnya kalau ramadhan berkekalan

RuMaH TuA said...

M.Sukri Supi:-

Wa'alaikumussalam...
Moga Allah kasih.
Selamat berpuasa juga. (",)



Fathin Fazila Razali:-

Alhamdulillah...
Penciptanya lebih mengetahui tentang apa yang dicipta...
Syukran untuk komen (^-^)
Selamat berpuasa...

RuMaH TuA said...

M. Iqbal:-

Syukran jazilan tanda sokongan anda untuk post ini...
(^-^)



Nazihah@Jiha:-

Waalaikumussalam Nazihah...
Allah...
Ada rupa orang da kahwin yee...
(^-^)
Belum sampai jodoh...
Selamat berpuasa juga.. (Jgn ponteng2)

RuMaH TuA said...

Anonymous:-

Syukran kerana membaca blog RuMaH TuA ni...
Tulisan saya di sini lebih bermakna dengan kehadiran anda...
(^-^)



JAWAB:-

My is RuMaH TuA. (",)
20 1/3 dari kehidupan da... isk3

RuMaH TuA said...

~kueh~:-

Salam sayang...
Amboi... Masuk2 terus terjah. isk3
Alhamdulillah... Syukur pada Allah...
Dapat menyambut Ramadhan...
Ku Fashe...
Kita tak pernah berbuka sekali...
(^-^)
Hee~~~

Solan? Lagi~~~~~




Syaheedah:-

Tua dalam amalan....
Insyaallah...
Sama beramal...

(^-^)
Jom balikk....
la~~~ la~~~ la~~~

Selamat berpuasa... (ponteng ye?)

Ummu Aiman said...

rumah tua tinggal kt mane ye? nk ziarah raya ni....insyaAllah..hehe

RuMaH TuA said...

Saleem Wahab:-

Allahu Akhbar...
En. Saleem,
jauh lagi 'terbilang' untuk saya gapai...
Insyaallah, hidup tanpa perjuangan adalah hidup dalam keaiban...

~RuMaH TuA paling suka dgn penulisan en.saleem~




Mobydick:-
Selamat berpuasa & bersahur...
(^-^)

RuMaH TuA said...

~M.A.R~:-

isk3...
Jauh sekali M.A.R 'irob saya...
isk3
apa2 pun, syukran kerana begitu teliti atas penulisan saya...
Syukran2...

M.A.R stand 4?



Lun:-

Kuasa Allah...
(^-^)
Selamat beramal...

RuMaH TuA said...

Ummu Aiman:-

Al - Um...
memang la awak ni...
Tinggal kat c210...
Datang la...
Kue raya kueh sediakan...
hee~~~

Selamat berpuasa & bersahur...
Jgn skip2 naa....

fuad ansari said...

Alangkah beruntungnya insan yang berjaya menyunting ustazah a'tiqa ni kan... (",)

Usia baru 20, tapi tulisan melambangkan bahawa ustazah jauh lebih matang dari umur tersebut..

Syukran jazilan atas perkongsian yg sgt bermanfaat selama ini..

~kueh~ said...

ade rezeki kita b'buka skali yep iqa..
hehehe..
kueh xtmpah ag kat umah nor..
(bile la nak g tmpah...jauh sgt...heehe)

um>> cop sponser 'kueh' almon london utk kite nati..heeee

slmt b'buke iqa!!:D

Angah said...

"Semoga usaha Baitil Atiqa itu sentiasa mendapat keberkatan dan pertolongan daripada Allah..sentiasa..."

Slamat berpuasa Iqa...hehehe...lmbat cket ucap kt iqa....

nanti bukak elok2 dn pagi sok sahur elok2...

RuMaH TuA said...

Fuad Ansori:-

Salam ramadhan...

En. fuad... sunting menyunting tak masuk tajuk. (^-^)
Lagipun, ruginya siapa yang tahu...

'jauh lebih matang' = nampak tua la kot... (",)

Syukran juga kerana sudi membaca...
Moga ALlah kasih.




~kueh~:-

Insyaallah...
Ada rezeki ada la... kan?

Eyy...
Budak berdua ni kan...
memang la...
tok sah duk buat angau tang ni...
p men jauh2 nuu...

Hee~~~

RuMaH TuA said...

Angah:-

Amin~~~
Amin~~~
Amin~~~

Syukran atas doanya.
Tingkatan orang bertaqwa itu sentiasa mencari yang terbaik...
So, sahur...
Ok? (^-^)
<3 u...

~kueh~ said...

yup.
InsyaAllah~~~
bila agaknya dpt b'buke kat taman pedah pulak kan..
hehe:)

memmmme~~ la..kan umm??hehe
(sje wat onar kat cni)

jgn marah ya RuMaH TuA
heeee^^,

Ukhti Ibtisam said...

salam....slmt brpuasa :)
bhagia dpt kenal awk. hehe

Atiqah naThaLIe*~ said...

ASSALAM~
ALHAMDULILLAH SY SUDAH KENAL AWK SELAMA 2 THUN BERSAMA~:)

قلب سليم said...

i wish all the muslimahs in the whole world would dress just like the way you dree.. so that this world will have no fitnah, insyaAllah.. اللهم اهد ناس جميعا

RuMaH TuA said...

~kueh~:-

Tak mara...
Tapi sayang...
(^-^)



Ukhti Ibtisam:-

Salam 2...
Selamat berpuasa & bersahur...
Lebih bahagia apabila dapat berkenalan dengan ukhti ibtisam...
<3

RuMaH TuA said...

atiqah nathalie:-

waalaikumussalam...
takdir Allah menentukan kita bertemu...
Moga kekal bersahabat sehingga di 'sana'...




قلب سليم:-

Insyaallah...
Allah can do anything without makhluk permission...

SyaheeDah said...

Beshla dia..balik umah..huhu
Takpe2..
Bila tiba masanya, ida akan balik jugakkk (puas ati!hehe)

Hish iqa ni, mana ada ponteng..kalau 'ponteng' elaun kena potong la ^_^

"yakin dengan janji Allah" (",)

kokser kokdam said...

slamat berpose..

semoga ALLAH sentiasa memudahkan kamu menuntut ilmu, menguasai ilmu, mengajar dan meyebarkan ilmu, dan berbakti utk agama...

=D

sifu im said...

oh sesi suai kenal ke ni ustajah??hoho

Radi said...

Doa moga kita sentiasa usaha atas agama. Amen

RuMaH TuA said...

syaheedah:-

keh3
bunyi macam x puas ht je...
la...
Ida kan suka jaga dapur surau...
2 x bole blk...
(^-^)

Aduhai...
'elaun'... isk3

"Yakin juga" (",)



Kokser kokdam:-

Syukran2 ya ustaz...
Moga Allah permudahkan urusan dunia & akhirat kamu juga...

(^-^)

RuMaH TuA said...

sifu im:-

(^-^)
Lebih kurang la...



Radi:-

Amin~~~
Amin~~~
Amin~~~

"usaha atas iman"

SyaheeDah said...

the best quote!^_^

nak pencen dah pun,bbrapa bln je lagi..pasni nak say gudbye kt dapur tu..
tak rela duk situ lama2,nak kembali ke alam kezuhudan plak..hehe

RuMaH TuA said...

Keh3 (^-^)

La....
ida x duk dapur...
ada yg x senang duduk t...
Hee~~~

Kesian 'zati'...
Ada org try merampas title dia...
Apa2 pun gud lark...

Ummu Aiman said...

ala iqa suh main jauh2..xnk singgah dh belok umah tua...

kueh: jom, main jauh2...kita main kt belok aku plak ae..heheh..cop.cop.cop

RuMaH TuA said...

puasa2 ni x bek merajuk...
Hee~~~

amboi3...
Sempat ber'cop cop cop' ek?

~kueh~ said...

budak2 baling batu,
baling batu terkena kera..
jom la kite ke belog ummu..
macam-macam ada~~~~

pergi bazar dengan kereta,
beli juadah secukup rase,
ummu bukan merajuk ngan iqa..
saje la tu nk bermanje..
hhe.he.he~~~

hehehehe:)
ehem..smpat lg ckp sal cop..ngeh3..
(gurau2 je..hee)

Abd Razak said...

Assalamualaikum..

Salam menghidupkan Ramadhan 1432H..

Menjelang setiap saat berlalunya Ramadhan, tundukkan nafsu ini, patuh pada pemerintahan iman. Laksanakan tanggungjawab serta amanah.

Adibah Ishak said...

As Salam.. salam perkenalan buat rumah tua semoga berjaya dlm kerjaya di dunia n akhirat..teruskan brblogging..love ur blog! selamat menyambut ramadan al-mubarak :)

RuMaH TuA said...

~kueh~:-

Berpanton manton...
Awak...
Kita x pandai la...
(^-^)



Abd Razak:-

Waalaikumussalam...

Salam Ramadhan...
Sama2 beramal...
Insyaallah...



Adibah Ishak:-

Waalaikumussalam...
Salam perkenalan juga...
(^-^)
Syukran untuk doanya...
Syukran juga kerana sudi membaca blog ini... (^-^)y <3

kokser kokdam said...

Robbana yusahhil aleik

RuMaH TuA said...

amin~~~
syukran...

al_hakim said...

salam perkenalan saudari..=) blog yang banyak memberi info kepada sy..bakal ustazah kan?teruskan perjuangan...

IZ said...

Alhamdulillah...untung lau dapat isteri macam ni...insyaAllah bahagia dunia akhirat.

RuMaH TuA said...

al_hakim:-

Salam perkenalan juga...
Insyaallah...
Sama2 kita berjuang...
(^-^)y


IZ:-

Allah Maha Mengetahui...

k.fatin^^ said...

Laa..ni rupenye rumah tua??hehe..
rase baru harini kenal ngan iqa...
wah...sy sangat rindu sama kamuuu...:-(

RuMaH TuA said...

k.fatin^^:-

eyy...
Mengada la kak tin...
hee~~~~~~
Rindu dgn 'tweety' kak tin...
(^-^)Muahh...
(^-^)

Al - Mu'allim said...

salam 'alaik.

Sungguh, saya tidak menyangka umur ukhti baru 20. Penulisan enti sangat matang menyebabkan saya menyangka enti berumur sekitar 25-26 thn.

Apapun umur hanyalah angka, ilmu dan pengisian lebih berharga. Teruskan istiqamah dalam menulis

RuMaH TuA said...

Al - Mu'allim:-

Salam alyk aidan,

Mu'allim, tuanya saya...
25-26...
Hee~~~
Penulisan matang, tuannya belum tentu la ye?

Nsyaallah...
"Moga Allah kasih"

abu safiyy said...

masyaAllah umur iqa baru 20 ingatkan 16 tahun tahniah he he he iqa..ape yg iqa tulis dalam blog ni semuanya kurniaan Allah,semoga Allah memberi sifat tawadhuk kepada iqa kerana byk nye ilmu yg iqa dpt .. betula kata kawan kite tu memang beruntung sape yg menyunting iqa nanti...pasti zuriat2 nye nanti mcm mak nye jugak....doa kan saya dan keluarga ....

RuMaH TuA said...

abu safiyy:-

Amin~~~ Amin~~~ Amin~~~
Ya... Semuanya dari Allah...
Wah... 16 tahun... ^^,

"Moga Allah kasih"

Egg Head said...

kenapa ustazah tak sambung saja belajar alimah.....its more better for u...i think!

RuMaH TuA said...

Soalan 'kenapa' ni yang susah nak jawab... Punya waktu, diizin Allah saya sambung...

*Tak pelu panggil saya ustazah. Jauh lagi perjalanan.

Anonymous said...

Allah Allah Allah
rindunya pada rumah tua..
tinggal alam persekolahan tinggal juga kenangan bersama teman.
Iqa (nadiatul) Moga istiqomah dalam setiap langkah. Moga berjaya dunia dan akhirat
Salam sayang dari saya,
Insyirah_

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...