Thursday, August 29, 2019

Frozen Birthday Party: Khadijah Sofea Turns 3

Assalamualaikum....

Apa khabar semua? 
Today juz nak share story birthday party anak dara i.
Dah besar. Dah sekolah.
Dah 3 tahun. 

Khadijah Sofea

--------------------------------------

Tema.

Memang pilihan Sofea. 
Cerita frozen pun berpuluh kali tengok dah.
Buku frozen macam-macam jenis beli di Big Bad Wolf.
So, memang diz year semua boleh nampak.
Frozen.

26.3.2019 - actual bithday 24.3 okeh 

----------------------------------------------

Persiapan.

Semenjak bersofea ni, memang every year birhday party ni acara wajib umi dah. So, dapat je theme umi terus senaraikan apa yang perlu ditempah dan dibeli.

Ruang tamu rumah umi yang dah di hias sesuai dengan Frozen Theme.
Belon haruslah! Birthday kan.

Cantik tak sentuhan umi?

---------------------------------------------
Kek.

Kek tempah di ig break & fast. Theme frozen. 
Umi order 3 kek bersaiz mini. 
Total dalam RM105.
1 - Princess Elsa cake
2 - Olaf cake
3 - Snow cake






--------------------------------------------
Dress.

Baju Princess Elsa baba sofea belikan di butik kanak-kanak di Melaka. 
Total RM110 termasuk wand & crown.

Disebabkan sofea princess muslimah, umi carikan dress sopan siap cape.

Image result for princess elsa wand
Siap dengan glove gittew.

--------------------------------------------

Party gadget semua shopping di kedai Bangi. 

Pavlova & cupcake dari ig moderneck shah alam.


-------------------------------------------

Menu utama

 Chicken Salad, fruit salad & Aglio Olio 
Lain-lain semua candy & junk food. 




-----------------------------------------------
Happy.

Hadiah Sofea.

Happy sangat!
----------------------------------------------
 Doa.

Umi & Baba sentiasa doakan yg terbaik untuk anak umi, Khadijah Sofea.
Mudah-mudahan penyejuk mata, 
penawar hati & penyambung usaha nabi.
Insyaallah.

Love & Love.

Our Princess.
Sementara boleh dukung lagi. Doakan keluarga kecil ini.

Nana & Nani. Tq for everything.

Mami & Mamu sentiasa ada untuk happykan sofea.

Sayang semua mamu ketat-ketat.

-----------------------------------------------
Video.

Haruslah ada short video untuk dikenangkan. Kan?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...