Tuesday, May 28, 2013

.:: BoOk FaiR 2013 ::.


Assalamualaikum...

Apa khabar semua?
Mudah-mudahan sihat.
Baik dalam pandangan Allah.
(^___^)y

----------------------------------------

KLIBF 2013.

Alhamdulillah, selamat sampai ke pesta buku tahun ni.
Pergi 2nd day dengan my friend, cik Ku.
Masyaallah~~~~ 
Ramai sangat manusia.
Lagi sesak dari tahun-tahun lepas.

Hem~~~
Yelah, bila sesak ni lagi banyak yang nak kena jaga.
Kan! Isk3

-----------------------------------------

Antara barang yang dirasakan sangat menarik yang dibeli.
Adik-adik sangat suka.
(^___^)y
Cumil je!

Ini Bro yang buat perkhidmatan khat
Iqa tempah nama umi & abah.
Nama2 sahabat praktikum.
Ermmm...
Sangat mahir dyorang ni...



Pameran paling menarik. 2nd floor.
Dapat postcard percuma.
Sekejap je jalan...

-----------------------------------------

Buku-buku.

Tahun ni juz beli buku dalam 13 buah sahaja.
Jenis buku asas agama,
buku masakan,
buku kecantikan,
buku kesihatan,
buku psikologi....

Beli buku jenis kesihatan,
panduan ke arah kehidupan lebih sihat.
Ek!?>!

Beli buku masakan & kecantikan.
Senang masak & cantik untuk suami iqa.
Kan?

Buku-buku jenis psikologi...
Belajar memahami orang sekeliling...
Mudah nak ikram...
Ehem!

Beli jenis buku asas-asas agama & b. arab ni,
Persediaan praktikum next semester...
Hee~~~

--------------------------------------

Next year ada rezeki kita p lagi.
Myb, last book fair untuk kita berdua.
kan~~~

--------------------------------------

Janganlah kita mencari selain dari Allah.
Dunia ini sedang berada di penghujungnya.
Cukup-cukuplah kamu dengan makhluk.
Mari menambah usaha,
 Buat bekal menuju Yang Esa...



(^___^)y :- "N3 yang da lama tersimpan di draft. Isk3. Mohon doa buat diri yang hina"


Ditulis di,

12 comments:

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...bagus pesta buku macam nie...biasa mselim3 mesti beli buku agama punyer...hehehe...bukan apa nak tamabah ilmu yg masih kurang dalam diri ini...

mselim3

pls; x suka yg gosip2... biasa aje hidup ini...

Qolbunsaleem said...

wish i was there

#thelagidanlagi said...

kitab2 arab lagi fana' :D

Abd Razak said...

Wa'alaikumusalam..:)

Alhamdulillah sihat seadanya..

Jarang dapat peluang ke pesta buku karena di tempat saya tiada anjuran seperti itu.

Mudah-mudahan segala dibeli mendatangkan kebaikan yang banyak buat Iqa.

Moga Allah kasih dirimu.

MUHAMMAD SUKRI SUPI said...

Assalamualaikum...

Tiada peluang untuk ke pesta buku buat kali kedua sejak 2012...moga ada peluang untuk merasai lagi suasana di pesta buku

Angah Rahim said...

Alhamdulillah...sedapnya dapat p saner....kite bila lah nk menjejak kaki ke KLIBF...T____T

pe pun, manfaatkan selagi ad peluang..ehem, byk bli buku2 tu...nmpknye dh sedia nih..hehehe

Cyg Iqa cumil...>___<

RuMaH TuA said...

Mohd Selim Zainal:-

Waalaikumussalam...

Jangan hanya membeli, mesti memanfaatkannya... Kan...
Hee~~~

En Selim, bagus kita membaca menambah ilmu. Ilmu agama pulak tu. Nak tambah kepada lebih baik, kita berguru dalam perihal agama. (^___^)

Jzkk.
Selalu datang komen sini. Hargai!

Moga Allah kasih.

RuMaH TuA said...

Qalbunsaleem:-

Insyaallah.
(^__^)

RuMaH TuA said...

#thelagidanlagi:-

(^__^') Lap peluh.

RuMaH TuA said...

Abd Razak:-

Alhamdulillah...

Waktu awal2 anjuran pesta buku tu, abah yang bawak iqa p. Da besar2 ni, pergi sendiri dgn sahabat. Perasaan berbeza. ^_^

Insyaallah punya rezeki sampai ke sana en.

Amin~~~
Jzkk atas doanya.
(^_^)

Moga Allahkasih dirimu.

RuMaH TuA said...

Muhammad Sukri Supi:-

Waalaikumussalam...

Insyaallah.
Doa untukmu.
Dari tahun ke tahun, semakin sesak.

Moga Allah kasih.

RuMaH TuA said...

Angah Rahim:-

Panjang umur...
Panjang langkah.. Hee~~~
Insyaallah sampai..

Banyak apa ila...
Buku kecik2 je...
Org tak pandai kene banyak bersedia.
Hik3
(^__^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...